Novice


Po nedavnem neurju, katero je pustilo za seboj veliko gmotno škodo so bili v Črnomlju aktivirani gasilci.
Poleg lokalnih so aktivirali še gasilce iz sosednjih mest ter vse ostale službe za pomoč.

25.11.16 smo se mentorji mladine PGD Piran (Matija, Lili, Julija, Tina, Ana, Dragana) odpravili na usposabljanje za mentorje, ki ga je organiziral PGD Šinkov Turn.
Skozi usposabljanje se je vlekla rdeča nit teme Mentor in vzgoja, kjer smo se seznanili z neformalnimi učnimi metodami in vsebinami: kdo je mentor,
najpomembnejša vloga mentorja, kako do virov financiranja, film kot učna metoda, kaj nam sporoča trener: Marjan Fabjan, igra Človek ne jezi se za učenje,
tovarištvo in sprostitev, inovativnost in prilagajanje situacijam na terenu,kaj je vzgoja.

Usposabljanje so vodili in sovodili Saša Kovačević, Marija Kunstelj in Josip Cingesar.

Sobota je za nami in tako tudi naš 128. občni zbor.

Kakor vsako leto, se je tudi letos občnega zbora udeležil naš župan g. Peter Bossman, kateri nam je izrekel nekaj čudovitih besed, izrazil veselje ter ponos do našega dela in nam zaželel veliko srečnih in varnih intervencij v prihodnosti.
Tukaj bomo izkoristili še to priložnost, ter se mu ponovno zahvalili za odlično dosedanje sodelovanje ter si zaželeli takšnih odnosov še v prihodnosti.

V času od 1. do 30. aprila 2015 je v stotih izbranih Mercatorjevih prodajalnah po celi Sloveniji potekala akcija "Radi delamo dobro".
Piran ni bil izjema, in tako so lahko kupci v poslovalnici na Trgu bratstva dobljene žetone oddajali v glasovalno škatlo.

Na pomoč pri nedavnih poplavah na območju Knežaka, Bača ter Koritnic smo se, poleg ostalih, odzvali tudi člani PGD Piran-a.

Tako smo 12. novembra odšli na poplavljeno območje oz. natančneje v Bač kjer smo preživeli noč.

03.03.2014 smo se gasilci PGD Piran in PGD Nova vas nad Dragonjo odpravili na poplavljena območja v Planino ter nudili svojo pomoč tamkajšnjim gasilcem.
Vsako društvo je dobilo svoj del terena ter enake naloge.

Kakor mnogi drugi, smo tudi člani PGD Piran ponudili pomoč pri odpravljanju posledic po žledu, ki je zajel Postojno.

Fizično pomoč smo nudili trikrat, in sicer 07.02, 09.02 ter 11.02 2014.

02.02.2014  pa smo izvršili dostavo agregatov, katere smo posodili tako PGD Piran kakor PGD Nova vas ter PGD Sečovlje.

V sklopu akcije ''Topli objem'' Radia Capris ter Primorskih novic, so prebivalci, podjetja, gostinci na obali ter MOK, v slabih 48h, nabrali za dobrih 9 ton živil.

Tudi člani PGD Piran smo prispevali živila ter omogočili prevoz le teh.

 

V petek, 07.02.2014, sta se dva naša člana odpravila pred prostore Radia Capris ter, s pomočjo dobrih ljudi, do zadnjega kotička napolnila kombi.

Spoštovani,

V imenu Prostovoljnega gasilskega društva Piran, se Vam iskreno zahvaljujemo za dragocen prispevek, s katerim ste izkazali solidarnost do vseh v našem društvu.

 Hvala.

 

Z gasilskim pozdravom »NA POMOČ!«

 

Priloga: Javni razpis (.PDF format)